Predstava Došljaci u Narodnom pozorištu u Beogradu

U Narodnom pozorištu u Beogradu, 14. septembra 2014. Narodno pozorište iz Užica igraće predstavu Došljaci, po romanu Milutina Uskokovića i u dramatizaciji Branka Dimitrijevića. Predstava se igra za potrebe snimanja i televizijskog emitovanja u okviru Dramskog programa Radio Televizije Srbije. Predstava je koprodukcija Užičkog pozorišta i Akademike (Program Open Arc Theatre) i premijera je bila 13. septembra 2007. godine. Reditelj je Aleksandar Saša Lukač. 

Izložbama i predavanjem završen projekat E761 Susretanja

Sa ciljem da mlade ljude upozna sa novim modelima profesionalnog razvoja u kreativnoj ekonomiji i ekonomiji znanja i inovacija, predstavi im globalnu medijsku civilizaciju i njene prednosti i ograničenja, kao i da ih usmeri ka novim izvorima obrazovanja i stručnog usavršavanja, finalni deo projekta E761 Susretanja održan je u Valjevu, Šapcu, Užicu, Loznici, Prijepolju i Požegi od 30. maja do 14. juna.

Kreativna i kolaborativna ekonomija i lokalni razvoj - elektronsko izdanje

Sadržaj publikacije

PREDGOVOR

Marginalije o kreativnoj i kolaborativnoj ekonomiji

Šta donosi ova publikacija

I KREATIVNOST I SARADNJA U LOKALNOM RAZVOJU

1. Urbana ekonomija, urbani prostor i prostor saradnje

3T-12KI

Pitali smo kreativce iz 12 kreativnih industrija šta su za njih talenat, tehnologija i tolerancija i da li će ostati u svom gradu ili otići...

Produkcija izložbe: Academica 2014 (Kreativna Srbija®). Izložba je u periodu 29. maj - 13. jun 2014. postavljena u Valjevu, Šapcu, Užicu, Loznici, Požegi i Prijepolju. Realizaciju izložbe podržalo je Ministarstvo kulture Srbije, kroz projekat E761 Susretanja. Projekat E761 Susretanja finansira Evropska Unija kroz IPA program Prekogranične saradnje Srbija - Bosna i Hercegovina. 

Obaveštenje: kancelarija ne radi

Zbog prokišnjavanja nakon obilnih kiša naša kancelarija do daljeg neće raditi. Za kontakt možete koristiti telefone 063 857 77 09, 063 857 77 10, 062 1880 128.

 

Muzej istorije Jugoslavije ka strateškoj promeni i viziji do 2020.

Academica - Obuka&Odluka sprovela je tromesečni konsultativni i trening proces za članove tima Muzeja istorije Jugoslavije u Beogradu, od kraja januara do kraja aprila 2014. Pružili smo podršku kroz strategijsku analizu, fasilitovanje procesa, organizacije radionica i trening za strateško planiranje i upravljanje za kolektiv jedne od najznačajnijih ustanova kulture u Srbiji i regionu. 

Partnerstvo za otvorenu upravu

Ministarstvo pravde i državne uprave u saradnji sa nadležnim organima pripremilo je Radnu verziju Akcionog plana za sprovođenje inicijative Partnerstva za otvorenu upravu u Republici Srbiji za period od 2014. do 2015. godine.

Prvi prolećni poslovni forum u Valjevu: kako unaprediti privredu

Na Prvom prolećnom poslovnom forumu u Valjevu, održanom 3. aprila na Poslovnom fakultetu Univerziteta Singidunum i u saradnji sa Institutom za održivi razvoj, Aleksandar Đerić iz Akademike predstavio je nalaze iz istraživanja sprovedenog na projektu E761 Susretanja i govorio je o novim paradigmama privrede, obrazovanja i kulture, koji se već sada nalaze u agendama javnih i obrazovnih politika u svetu.

Održan ciklus radionica sa mladim aktivistima i kreativcima u zapadnoj Srbiji

U Užicu, Prijepolju, Šapcu, Loznici i Valjevu održan je tokom marta drugi krug radionica sa mladim kreativcima i aktivistima civilnog sektora, omladinskih organizacija i kancelarija za mlade. Radionice su održavane u okviru projekta E761 Susretanja/Convergence, koji se kroz Program prekogranične saradnje Srbija - BiH realizuje uz podršku Delegacije Evropske Unije.  

Pages

Subscribe to ACADEMICA RSS
Academica, Tiršova 7/31 11100 Belgrade, Serbia / Tel/Fax. +381 11 26 82 106; e-mail: academica@academica.rs
Academica - Akademska grupa - All rights reserved 2000-2014. Terms of use of this website.