Akademika učestvovala u konferenciji Pomak

Akademika je učestvovala u konferenciji Pomak, kroz pripremu dela priručnika posvećenom kreativnim industrijama, učešćem u plenarnoj diskusiji i radionicom o mogućnostima pokretanja preduzetničkih inicijativa u kreativnom sektoru.

Eclectis project: A contribution from Cultural and Creative actors to citizens’ empowerment

In the European and international context of growing urbanisation and digital shift, we observe an acceleration of urban, social, cultural and economic fragmentations, reinforced by the economic crisis. This is a major issue at a European level - more than 70% of European citizens live in cities - but also, more widely, at an international level: prospective studies estimate that in 2025, more than 2/3 of the world population will live in cities. 

Projekat Eclectis: završna radionica u Briselu 11. decembra 2014

Finalnom prezentacijom u Briselu 11. decembra 2014, završava se projekat Eclectis - inovativan projekat za nove urbane politike evropskih gradova. 

Kako #BitiPobednik u funky haosu - predavanje u Kolarčevoj zadužbini

U četvrtak 2. oktobra 2014. održali smo predavanje Kako #BitiPobednik u funky haosu u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu. Predavanje je bilo namenjeno mladim ljudima, kao instruktivno u pogledu njihovog mogućeg profesionalnog razvoja u ekonomiji kreativnosti, znanja i inovacija, i kao pregled savremenih trendova komunikacije, poslovanja i obrazovanja. Događaj je praćen izložbom 3T-12KI, koja je producirana kroz brend Kreativna Srbija. 

Predstava Došljaci u Narodnom pozorištu u Beogradu

U Narodnom pozorištu u Beogradu, 14. septembra 2014. Narodno pozorište iz Užica igraće predstavu Došljaci, po romanu Milutina Uskokovića i u dramatizaciji Branka Dimitrijevića. Predstava se igra za potrebe snimanja i televizijskog emitovanja u okviru Dramskog programa Radio Televizije Srbije. Predstava je koprodukcija Užičkog pozorišta i Akademike (Program Open Arc Theatre) i premijera je bila 13. septembra 2007. godine. Reditelj je Aleksandar Saša Lukač. 

Izložbama i predavanjem završen projekat E761 Susretanja

Sa ciljem da mlade ljude upozna sa novim modelima profesionalnog razvoja u kreativnoj ekonomiji i ekonomiji znanja i inovacija, predstavi im globalnu medijsku civilizaciju i njene prednosti i ograničenja, kao i da ih usmeri ka novim izvorima obrazovanja i stručnog usavršavanja, finalni deo projekta E761 Susretanja održan je u Valjevu, Šapcu, Užicu, Loznici, Prijepolju i Požegi od 30. maja do 14. juna.

Kreativna i kolaborativna ekonomija i lokalni razvoj - elektronsko izdanje

Sadržaj publikacije

PREDGOVOR

Marginalije o kreativnoj i kolaborativnoj ekonomiji

Šta donosi ova publikacija

I KREATIVNOST I SARADNJA U LOKALNOM RAZVOJU

1. Urbana ekonomija, urbani prostor i prostor saradnje

Pages

Subscribe to ACADEMICA RSS
Academica, Tiršova 7/31 11100 Belgrade, Serbia / Tel/Fax. +381 11 26 82 106; e-mail: academica@academica.rs
Academica - Akademska grupa - All rights reserved 2000-2014. Terms of use of this website.