Projekat Eclectis: završna radionica u Briselu 11. decembra 2014

Finalnom prezentacijom u Briselu 11. decembra 2014, završava se projekat Eclectis - inovativan projekat za nove urbane politike evropskih gradova. 

Kako #BitiPobednik u funky haosu - predavanje u Kolarčevoj zadužbini

U četvrtak 2. oktobra 2014. održali smo predavanje Kako #BitiPobednik u funky haosu u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu. Predavanje je bilo namenjeno mladim ljudima, kao instruktivno u pogledu njihovog mogućeg profesionalnog razvoja u ekonomiji kreativnosti, znanja i inovacija, i kao pregled savremenih trendova komunikacije, poslovanja i obrazovanja. Događaj je praćen izložbom 3T-12KI, koja je producirana kroz brend Kreativna Srbija. 

Predstava Došljaci u Narodnom pozorištu u Beogradu

U Narodnom pozorištu u Beogradu, 14. septembra 2014. Narodno pozorište iz Užica igraće predstavu Došljaci, po romanu Milutina Uskokovića i u dramatizaciji Branka Dimitrijevića. Predstava se igra za potrebe snimanja i televizijskog emitovanja u okviru Dramskog programa Radio Televizije Srbije. Predstava je koprodukcija Užičkog pozorišta i Akademike (Program Open Arc Theatre) i premijera je bila 13. septembra 2007. godine. Reditelj je Aleksandar Saša Lukač. 

Izložbama i predavanjem završen projekat E761 Susretanja

Sa ciljem da mlade ljude upozna sa novim modelima profesionalnog razvoja u kreativnoj ekonomiji i ekonomiji znanja i inovacija, predstavi im globalnu medijsku civilizaciju i njene prednosti i ograničenja, kao i da ih usmeri ka novim izvorima obrazovanja i stručnog usavršavanja, finalni deo projekta E761 Susretanja održan je u Valjevu, Šapcu, Užicu, Loznici, Prijepolju i Požegi od 30. maja do 14. juna.

Kreativna i kolaborativna ekonomija i lokalni razvoj - elektronsko izdanje

Sadržaj publikacije

PREDGOVOR

Marginalije o kreativnoj i kolaborativnoj ekonomiji

Šta donosi ova publikacija

I KREATIVNOST I SARADNJA U LOKALNOM RAZVOJU

1. Urbana ekonomija, urbani prostor i prostor saradnje

3T-12KI

Pitali smo kreativce iz 12 kreativnih industrija šta su za njih talenat, tehnologija i tolerancija i da li će ostati u svom gradu ili otići...

Produkcija izložbe: Academica 2014 (Kreativna Srbija®). Izložba je u periodu 29. maj - 13. jun 2014. postavljena u Valjevu, Šapcu, Užicu, Loznici, Požegi i Prijepolju. Realizaciju izložbe podržalo je Ministarstvo kulture Srbije, kroz projekat E761 Susretanja. Projekat E761 Susretanja finansira Evropska Unija kroz IPA program Prekogranične saradnje Srbija - Bosna i Hercegovina. 

Muzej istorije Jugoslavije ka strateškoj promeni i viziji do 2020.

Academica - Obuka&Odluka sprovela je tromesečni konsultativni i trening proces za članove tima Muzeja istorije Jugoslavije u Beogradu, od kraja januara do kraja aprila 2014. Pružili smo podršku kroz strategijsku analizu, fasilitovanje procesa, organizacije radionica i trening za strateško planiranje i upravljanje za kolektiv jedne od najznačajnijih ustanova kulture u Srbiji i regionu. 

Pages

Subscribe to ACADEMICA RSS
Academica, Tiršova 7/31 11100 Belgrade, Serbia / Tel/Fax. +381 11 26 82 106; e-mail: academica@academica.rs
Academica - Akademska grupa - All rights reserved 2000-2014. Terms of use of this website.