Partnerstvo za otvorenu upravu

Ministarstvo pravde i državne uprave u saradnji sa nadležnim organima pripremilo je Radnu verziju Akcionog plana za sprovođenje inicijative Partnerstva za otvorenu upravu u Republici Srbiji za period od 2014. do 2015. godine.

Prvi prolećni poslovni forum u Valjevu: kako unaprediti privredu

Na Prvom prolećnom poslovnom forumu u Valjevu, održanom 3. aprila na Poslovnom fakultetu Univerziteta Singidunum i u saradnji sa Institutom za održivi razvoj, Aleksandar Đerić iz Akademike predstavio je nalaze iz istraživanja sprovedenog na projektu E761 Susretanja i govorio je o novim paradigmama privrede, obrazovanja i kulture, koji se već sada nalaze u agendama javnih i obrazovnih politika u svetu.

Održan ciklus radionica sa mladim aktivistima i kreativcima u zapadnoj Srbiji

U Užicu, Prijepolju, Šapcu, Loznici i Valjevu održan je tokom marta drugi krug radionica sa mladim kreativcima i aktivistima civilnog sektora, omladinskih organizacija i kancelarija za mlade. Radionice su održavane u okviru projekta E761 Susretanja/Convergence, koji se kroz Program prekogranične saradnje Srbija - BiH realizuje uz podršku Delegacije Evropske Unije.  

SET: Workshop in Digital Theatre at The Contemporary Arts Academy, Zakynthos

Studio for Electronic Theatre will take part in The Contemporary Arts Academy which takes place this summer, August 25-31, 2014 at the magnificent island of Zakynthos (Zante), in Greece.

Frilenseri Užica zainteresovani za pokretanje co-working prostora

Na javnom sastanku zainteresovanih strana u Užicu, 3. marta, Academica, kao jedan od inicijatora i medijatora između Gradskog kulturnog centra i frilensera ovog grada, predstavila je koncepciju saradničkog prostora (co-working) kao jednog od mogućeg modela kreativnog razvoja kroz podršku preduzetničkim inicijativama u sektoru kreativnih industrija i srodnim delatnostima. Sastanku je prisustvovalo 18 frilensera koji su pokazali visok stepen interesovanja za ovu inicijativu koju je zainteresovana da realizuje ova užička ustanova kulture.

Inicijativa za coworking prostor Užice - javni poziv za zainteresovane frilensere

Gradski kulturni centar Užice i Akademika Beograd pozivaju frilensere kreativce Užica da dođu u ponedeljak, 3. marta u 12 sati u klub Gradskog kulturnog centra, na prezentaciju ideje pokretanja co-working prostora u ovoj ustanovi.

Izložba Novi novi val u Beču

U klubu AU u Beču, od 31. januara do 11. februara 2014. godine održana je izložba Novi novi val - Omladinski aktivizam i popularna kultura 30 godina kasnije (1983-2013). Izložba je sastavljena od 19 radova sa dva regionalna dizajnerska konkursa, raspisana u okviru programa E761, na teme Novi novi val i Nova omladinska radna akcija. Projekat je implementirala i izložbu producirala Academica, uz podršku Ministarstva kulture Srbije i Švajcarskog programa za kulturu Zapadni Balkan.

Upravljanjem promenama do kreativnog razvoja na lokalnom nivou

Trodnevni trening iz oblasti upravljanja promenama, pod nazivom "Kako dograditi grad", organizovala je Academica od 5. do 7. februara 2014. godine u Užicu. Obuka je bila namenjena predstavnicima javne uprave na lokalnom nivou (javnih ustanova, lokalnih samouprava).

Projekat Eclectis: seminar u Barseloni i intervencije u javnom prostoru

U Barseloni se od 18-26. januara 2014. održavaju seminar, radionice i niz intervencija u javnom prostoru u okviru projekta DISPOSITIFS POST- S+T+I Artistic practices and citizen action networks in postcrisis contexts. Seminar realizuje organizacija INDENSITAT, jedan od partnera projekta ECLECTIS, na kojem je Academica jedna od pridruženih organizacija.

Pages

Subscribe to ACADEMICA RSS
Academica, Tiršova 7/31 11100 Belgrade, Serbia / Tel/Fax. +381 11 26 82 106; e-mail: academica@academica.rs
Academica - Akademska grupa - All rights reserved 2000-2014. Terms of use of this website.